Lions SolrødSolrød Facebook Kontakt osHjemKlubbenOm LionsDonationerAktiviteterLinks
  
Vil du have teksten p� vores hjemmeside l�st h�jt, kan du hente et lille gratis program p� www.adgangforalle.dk
Klub nyheder RSS-feed
Hvad er RSS?


Uddeling af julekurve
Lions Solrød havde i december indsamling til julekurve

>> Læs mereÅrets lodsedler er nu til salg
Igen i år støtter Lions humanitært arbejde. blandt andet ved salg af lodsedler til 10kr stykket. Alt overskud går 100% videre

>> Læs mereLions Sorlrød uddeler 45.000kr
Lions Club Solrød har 45 års jubilæum Den 27. oktober 2017 havde Lions i Solrød 45 års jubilæum. Det blev fejret på dagen med en reception oven over Solrød Bibliotek, og i dagens anledning donerede klubben 45.000 kroner, 1.000 kr. per jubilæumsår.

>> Læs mereBriller til Afrika
I Havdrup og Solrød har vi fire indsamlingssteder, Profil Optik i Solrød Center, Brillegalleriet på Solrød Strandvej, Jersie Menighedshus og Havdrup Sognegård.

>> Læs mereJulehjælp 2017
Lions hjælper. Er du enlig forsørger på kontanthjælp med hjemmeboende børn kan du søge Lions Solrød om en Julekurv

>> Læs mereBagagerumssalg er slut for i år
Tak til jer der havde boder, og tak til jer der lagde vejen forbi. Vi er lidt skuffede over sæsonnen, så hvis du har nogle ideer til hvordan vi kan gøre det bedre og få en større tilslutning så skriv et indlæg. - vi vil så bruge alle indlæg i vores planlægning.

>> Læs mere10.000 kr. til Streetfodbold
Nogle særlige ildsjæle har brugt megen af deres fritid på at skabe et fundament for syriske flygtningebørn og andre, der har behov for at få mere indhold i hverdagen.

>> Læs mere100år - Veteranbiler i Solrødcenter den 13. maj
Verden over fejrer Lions i år sit 100 års jubilæum. Lions Solrød er medarrangør af optog med flotte veteranbiler, der kører fra klub til klub med Lions 100 års jubilæumsfakkel. Turen starter Torvet i Store Heddinge og kommer til Solrød Center ved 11.30 tiden.

>> Læs mereJulemærkehjem fik overrakt 14.400kr
Indsamlede midler i Lionesse boden afleveret

>> Læs mereKlik her for besge Nextwave

Lions Solrød siger TAK for støtten.

Juleindsamlingen 2017 slog rekord Havdrup hvor det blev til to store fyldte indkøbsvogne med alverdens gode sager, i Solrød skal der dog gøres noget ekstra for at skabe den fornødne opmærksomhed, med andre ord er der plads til forbedring.

Fokus var som tidligere at give et tiltrængt bidrag til de børnefamilier som ikke har økonomisk råderum til at holde en jul som vi har tradition for i Danmark.

 

Vi hører næsten dagligt at Danmark er kommet ud af krisen og at der er økonomisk fremgang alle vegne, det passer desværre kun delvist. Der er i Solrød Kommune som i alle andre kommuner landet over et stigende antal enlige forsørgere med hjemmeboende børn, og helt almindelige børnefamilier som har svært ved at få økonomien til at slå til, og derfor har brug for en håndsrækning så også deres børn kan få det vi andre forbinder med en god oplevelse i forbindelse med julen.

 

Behovet for hjælp og frivilligt arbejde er ikke blevet mindre, Lions klubberne i Danmark uddeler hvert år mere end 2000 julekurve primært til børnefamilier, men ikke alle Lionsklubber har kapaciteten til at uddele julekurve, derfor bidrager flere af disse med kontante beløb til andre Lionsklubber eller andre humanitære organisationer som står for tilsvarende uddelinger.

 

Lions Solrød valgte for fem år siden at iværksætte en ny aktivitet bestående af en vareindsamling i

Super Brugsen Havdrup og Meny i Solrød Centeret, som en ny og lidt anderledes måde at gøre opmærksom på de dårligt stillede familiers situation.

Siden har Lionsklubber landet over taget denne ide til sig, og i de senere år har der været vareindsamlinger i mange byer under begrebet ”den omvendte indkøbskurv” og de fleste steder har både forretningerne og de handlende borgere taget godt imod det nye initiativ.

 

Konceptet for vareindsamlingen er at kunderne på vej ind i butikken ser et medlem af Lions stå med en indkøbsvogn og en roll-up stander som kort fortæller hvad det hele går ud på.

På vej ud af butikken kan de handlende fysisk donere en del af de varer de netop har købt og betalt, eller de kan donere et kontant beløb, vel vidende at deres bidrag vil indgå i de julekurve som Lions igennem  fyrre år har uddelt i Solrød Kommune.

Alle bidrag modtages med tak.

Selvfølgelig kan de indsamlede varer ikke bare ligge i indkøbsvognen indtil julekurvene skal leveres ud til de ventende børnefamilier, derfor bliver alle ferskvarer og frostvarer straks scannet og lagt tilbage på køl og frost.

Efter endt indsamling scanner butikkens personale alle varerne og lægger dem tilbage i butikken, hvorefter Lions får et tilgodehavende på beløbet, som efterfølgende bruges i butikken som betaling for de færdige julekurve.

 

Der skal fra Lions Solrød lyde en stor tak til både ledelsen og personalet i Super Brugsen Havdrup og Meny i Solrød Centret, for uden deres positive holdning og aktive medvirken vil denne aktivitet ikke kunne gennemføres.

Herudover er der naturligvis en stor tak til alle de handlende som har bidraget til vores indsamling med alt fra dagligvarer, vin, slik, kager, legetøj, bamser til kontante beløb.

 

 

 

 

 

 

 

Hvad indeholder en Lions julekurv i 2017 ?

Hver kurv er individuelt tilpasset den enkelte familie, således at der tages højde for antallet af børn i forskellige aldersgrupper samt familiens eget valg af en flæskesteg eller en stor and med tilbehør. Herudover er der kager, nødder, frugt, chokolade, sodavand og slik som er noget af det der ikke er så meget råd til i hverdagen. Oven i kurven har Lions lagt et skrabelod til Lions julelotteri med mulighed for at vinde både små og store gevinster, herudover var der et gavekort til hvert af de større børn til en biograftur i Solrød Bio med popkorn og sodavand.

 

I 2017 uddelte Lions Solrød flere og større julekurve i Solrød og Havdrup til betrængte familier end tidligere år, og der er ingen tvivl om at julekurvene falder på et tørt sted og spreder glæde i de små hjem.

Et eksempel på at det nytter og er indsatsen værd kan bedst forklares ved at referere til et brev Lions efterfølgende har modtaget. 

”Kære Lions

Jeg modtog Julehjælpen i går og jeg er så evigt taknemmelig for det, og kurven som jeg fik, er umådelig stor og fuldstændig fantastisk.

Jeg kan ikke med ord beskrive hvad det betyder for vores jul.

I har på mange måder reddet den for vores familie og giver os en rigtig jul, samtidig er der løftet en kæmpe byrde fra mine skuldre.

Jeg var også så heldig at der var gevinst på skrabeloddet, så endnu en gang tusind, tusind tak fordi I gør vores jul til en rigtig jul.

Kærlig hilsen ………….. ”

(modtagere af humanitær hjælp fra Lions forbliver anonyme)

 

Med sådan en respons er det fedt at være med i Lions !!!!

 

Nu kan det måske lyde som om vi i Lions hylder os selv, det er ikke meningen, for Lions er bare en flok mennesker som har valgt at bruge noget af deres fritid på at gøre en forskel for andre.

I virkeligheden er det en hyldest og tak til de mange mennesker som støtter op omkring Lions humanitære arbejde, blandt andre alle de erhvervsdrivende som støtter Lions Solrød igennem annoncering og udgivelsen af vores avis, samt alle dem som købte de næsten 6000 skrabelodder i Lions Julelotteri og ikke mindst de mange handlende som i forbindelse med vores vareindsamling købte lidt ekstra og lagde det vores indkøbsvogn, til senere uddeling i julekurvene.

Tusind tak til alle som har bakket op og støttet Lions.

 

Husk i øvrigt at alle medlemmer af Lions selv betaler for organisationens administration igennem deres kontingent, dvs. at alle indsamlede midler går ubeskåret til humanitært arbejde.

I Lions Solrød fordeles de indsamlede midler efter en fordelingsnøgle med 60% til lokalt hjælpearbejde indenfor kommunen 20% går til nationale projekter i samarbejde med andre Lionsklubber i Danmark og 20% går til internationale hjælpearbejder i samarbejde med Lionsklubber over hele verden.

 

Hjælp Lions med at hjælpe andre.

 

 

Lars Rasmussen

Lions Solrød

 
Klik her for at sende en mail til Lions Danmark