Lions SolrødSolrød Facebook Kontakt osHjemKlubbenOm LionsDonationerAktiviteterLinks
  
Vil du have teksten p� vores hjemmeside l�st h�jt, kan du hente et lille gratis program p� www.adgangforalle.dk
Klub nyheder RSS-feed
Hvad er RSS?


Uddeling af julekurve
Lions Solrød havde i december indsamling til julekurve

>> Læs mereÅrets lodsedler er nu til salg
Igen i år støtter Lions humanitært arbejde. blandt andet ved salg af lodsedler til 10kr stykket. Alt overskud går 100% videre

>> Læs mereLions Sorlrød uddeler 45.000kr
Lions Club Solrød har 45 års jubilæum Den 27. oktober 2017 havde Lions i Solrød 45 års jubilæum. Det blev fejret på dagen med en reception oven over Solrød Bibliotek, og i dagens anledning donerede klubben 45.000 kroner, 1.000 kr. per jubilæumsår.

>> Læs mereBriller til Afrika
I Havdrup og Solrød har vi fire indsamlingssteder, Profil Optik i Solrød Center, Brillegalleriet på Solrød Strandvej, Jersie Menighedshus og Havdrup Sognegård.

>> Læs mereJulehjælp 2017
Lions hjælper. Er du enlig forsørger på kontanthjælp med hjemmeboende børn kan du søge Lions Solrød om en Julekurv

>> Læs mereBagagerumssalg er slut for i år
Tak til jer der havde boder, og tak til jer der lagde vejen forbi. Vi er lidt skuffede over sæsonnen, så hvis du har nogle ideer til hvordan vi kan gøre det bedre og få en større tilslutning så skriv et indlæg. - vi vil så bruge alle indlæg i vores planlægning.

>> Læs mere10.000 kr. til Streetfodbold
Nogle særlige ildsjæle har brugt megen af deres fritid på at skabe et fundament for syriske flygtningebørn og andre, der har behov for at få mere indhold i hverdagen.

>> Læs mere100år - Veteranbiler i Solrødcenter den 13. maj
Verden over fejrer Lions i år sit 100 års jubilæum. Lions Solrød er medarrangør af optog med flotte veteranbiler, der kører fra klub til klub med Lions 100 års jubilæumsfakkel. Turen starter Torvet i Store Heddinge og kommer til Solrød Center ved 11.30 tiden.

>> Læs mereJulemærkehjem fik overrakt 14.400kr
Indsamlede midler i Lionesse boden afleveret

>> Læs mereKlik her for besge Nextwave

Kommer til St. Heddinge, Køge Havn, Solrød Center, Mosede Fort og Taastrup Torv

Veteranbiler markerer Lions 100 års jubilæum

Kortege af veteranbiler kører fra Store Heddinge til Taastrup med Lions jubilæumsfakkel.

 

Verden over fejrer Lions i år sit 100 års jubilæum. Det vil Lions klub i Solrød også gøre - endda på fornemste vis. Derfor er klubben medarrangør af optog med flotte veteranbiler, der kører fra klub til klub med Lions 100 års jubilæumsfakkel. Turen starter Torvet i Store Heddinge og kommer til Solrød Center ved 11.30 tiden. Kortegen slutter ved Taastrup Torv ca. kl. 14.00.

Det er vores idé med veteranbilerne og jubilæumsfaklen at markere Lions som en af verdens største humanitære hjælpeorganisationer, udtaler klubbens præsident Stig Johansen. Alene vores Lionsklub uddeler hvert år for over 30.000 kroner i donationer, og det er da værd at fejre. Vel at mærke penge som går 100 pct. til formålene.

 

Stor modtagelse

Som sagt kommer kortegen med de flotte veteranbiler til Solrød Center på lørdag, den 13. maj 2017. Der markerer Lions 100 året med talere, donationer og lidt til ganen.  Først vil præsidenten for Lions modtage faklen og holde en lille velkomsttale. Herefter taler borgmester Niels Hörup. Mens publikum beundrer de flotte biler, vil Lions servere/sælge vand, øl og pølser.

Bilerne

Bilerne vil være traditionelle veteranbiler, vintage cars og oldtimers. Til dagen har ejerne pudset og poleret bilerne, så de tager sig rigtig flot ud. Der kommer omkring 30 biler i kortegen, og de vil holde op gennem Solrød Centeret, hvor de kører ind ved Fakta og op mod rådhuset. Bilerne kommer fra foreningen ”Kør til Køge”, der samles hver mandag kl. 18.00 på Køge Lystbådehavns parkeringsplads.

Baggrund

I anledning af Lions 100 års jubilæum fik Lions Danmark udviklet en flot jubilæumsfakkel, som nu er på rundtur til danske Lions klubber.  Fejringen med faklen begyndte i Nuuk, Grønland, hvor den blev tændt under stor festivitas bl.a. med besøg af Lions kommende internationale præsident og et TV-hold*.  Efter rundtur til grønlandske Lionsklubber blev faklen bragt til de færørske Lions klubber og i februar kom faklen til Hirtshals.

Faklen symboliserer....

For Lions rummer faklen flere symboler. Flammen, som lyskilde, symboliserer, at der er håb forude for de medmennesker, som lider nød og som trænger til hjælp fra Lions. Varmen fra flammen symboliserer den omsorg og hjælp som enhver Lions yder til vore medmennesker, når der et behov for hjælp.

Selve faklen symboliserer, at Lions er på vej med en fantastisk historie om verdens største humanitære hjælpeorganisation, som igennem 100 år har ydet bistand lokalt, nationalt og globalt. Denne utrolige indsats er båret af det enkelte Lions medlems dedikation og engagement.                                                                                                                  

Faklens skaber er tidl. faglærer Alex Henriksen fra Roskilde Tekniske Skole. Egentlig er der 3 fakler, en til hvert af Lions Danmarks 3 distrikter. De er udført i kobber og messing, stativet i oxideret kobber, har uforgængelig glasfibervæge og ligger i en transportkasse malet i marmorfarver. 

Lidt historie

Lions Club blev stiftet i 1917 i Chicago, Illinois. Siden da bredte organisationen sig til næsten alle verdensdele, hvor den i dag er repræsenteret i 208 lande med 1,4 millioner medlemmer. Lions’ motto: We Serve (Vi hjælper) er ens overalt i verden, men hvert land og hver klub kan inden for rammerne af de internationale love og vedtægter tilpasse deres eget Lionsarbejde efter stedets traditioner og skikke.

Over 1 milliard kroner

Lions Danmark har på et enkelt år præsteret at donere 45 millioner kroner til det internationale, nationale og lokale hjælpearbejde. Danske Lions har, siden organisationen blev etableret 1950 herhjemme, doneret over 1 milliard kroner.

Vi gør en forskel, ikke mindst fordi vi ikke bruger nogen af de indsamlede midler på organisationens administration. HKH Prins Henrik er protektor for den humanitære organisation Lions Danmark, der har over 6000 medlemmer fordelt på 300 klubber.

* Se filmen på www.lions.dk

 

 
Klik her for at sende en mail til Lions Danmark